Her min blog til tider er der nyt :-)

23-10-2019

Så ramte jeg 8 års ædruelighed her den 8 september 2019, i de første dage (2011) var det møgsvært og i lang tid efter og for mig blev det nemmere jo længere tid der gik.  

Som nogen af jer ved havde jeg prøvet siden maj 2008 at blive ædru men tilbagefald blev hyppige og til sidst i 2010/og først i 2011var jeg virkelig langt ude, den 8 september fik jeg virkelig sat proppen godt og grundig i. 

Jeg var til et foredrag i København om afhængighed med en amerikansk forsker fra Texas university og han fortalte at efter det 5. År med ædruelighed tales der om en stabil tilstand.   

Indrømmet efter den første svære tid blev det faktisk nemt og hvorfor det? jeg aner det ikke for andre jeg kender i denne ” brance” har det sindsygt svært med at forblive ædru.

Og det her lyder sikkert højrøvet og for ”nemt” for nogen men på et tidspunkt blev jeg klar over at alkohol var/ikke er løsningen for mine udfordringer. Svendeprøven blev bestået efter et forhold blev brudt på en kedelig måde og egentlig blev jeg taknemlig for denne læring jeg har senere sagt tak til den pågældende.

Med den episode vidste jeg at kunne modstå udfordringer, svigt er så nedværdigene og hvis vi tror alt har sin årsag så er jeg sikker på at denne var meningen for mig.

En del har spurgt mig hvordan holder du dig ædru? Dels har jeg gået til AA møder sommetider regelmæssigt og min medvirken i forskellige sammenhæng ikke mindst opstart af Udsatterådet i Køge, workshops, foredrag & interview.

Jeg er overbevidst om at få ryddet op i livet med alt det nu indebærer

og ikke sætte mig i situationer som kan true min ædruelighed, mister jeg den mister jeg alt.  

Naturligvis har jeg til stadighed udfordringer af forskelig art, men udvikling er vel bedre end afvikling.

Ikke mindst den tillid jeg bliver vist når andre trænger til hjælp det er virkelig styrkende for mig og forhåbentlig også for den pågældende.  

Jeg kan ikke finde ord der er stærke nok til dem hjalp mig.

Dorte Michael Joachim Simon Sebastian Pia og en af Joachims venner (Christian)

Min sandhed er nødvendigvis ikke din.

06-05-2018

En verden til forskel

I dag den 6 maj  for 10 år siden sad jeg på solbeskinnet bænk ved Ølsemagle revle og fik klaret de sidste papirer på min første Minnesota behandling som jeg også fejlagtig mente var både første og sidste! Men det skulle tiden vise sig at blot være en historie mere på vejen til ædruelighed.

Nu kan jeg sagtens røbe at jeg pjækkede denne dag skønt jeg havde skrevet i min firma kalender at jeg skulle på kundebesøg. Egentlig var jeg hamrende ligeglad med at blive opdaget for jeg havde efter adskillelige år selv forsøgt at stoppe med at drikke både kold tyrker og antabus men intet havde hjulpet, så om jeg blev opdaget opvejede det med at få et bedre liv. Instinktivt vidste jeg nok at dette var starten til et nyt og bedre liv uden alkohol, men at der gik lige lidt længere end planlagt.

Lige lidt minder fra den dag, jeg stod op som vanlig med kaffe og bad kørte af sted og havde planlagt at købe madpakke hos en smørrebrøds dims og naturligvis et par øl det skulle jo skylles og nu var jeg jo snart på vej i behandling så pyt.

 Ups sagde jeg da jeg blev stoppet at betjenten på motorcykel.

Jeg var lige kørt fra smørrebrøds butikken og rundet hjørnet på hovedvejen  ved Lyngens kiosk jeg smuttede ind og købte 2 halvliters Carlsberg som skulle nydes til maden, jeg gik åbenlyst ud af butikken med øllerne i hånden så de kunne ses tydeligt.

Kørte derfra og så en motorcykel betjent i modsatte retning mere tænke jeg ikke over det før jeg så ham i bagspejlet ”nå ham har sikkert fået melding om noget i Køge med den fart ham havde på og vendt på”. Jeg blev vinket ind til siden og stoppet, go’ morgen må jeg dit kørekort er det din bil? nej det er en firmabil jeg har til rådighed, har du drukket alkohol i dag? Jeg så du kom ud fra kiosken med øl i hånden, nej slet ikke det er til min far sammen med madpakken der ligger der på forsædet han er syg så jeg vil lige glæde ham ( undskyld far men da havde du forladt denne jord for noget siden).

Løgnen overstået, som aktiv alkoholiker prøver vi ALTID på at finde en udvej.

Dagen og aften i forvejen var nok forgået som sædvanlig nogle fadøl på havnen og hjem drikke rødvin og denne aften vidste jeg jo godt at jeg ikke skulle op og yde som konsulent så den havde fået til kl 0130 mener jeg. Så jeg blev noget ængstelig da betjenten ville ha’ en alkometer test

Men jeg kunne kun blæse den op på 02-03 jeg var godt nok lettet og fatter stadigvæk ikke hvorfor den var højere.

Tilbage på bænken ja et rammende udtryk i denne lille historie,her fik jeg faktisk klaret alle papirer på en dejlig solbeskinnet dag som i dag dejlig lettet, dette var mit første skridt til en ædruelig hverdag som i dag er 6 år og 8 mdr.

Der er sket meget med mig siden jeg ved i hvert fald at jeg har fået større indsigt i mit liv

Mere åbenhed, mere ærlig over for mig selv, fundet mere fred, med mere.

Dette var en del af min historie, må dette give eftertanke til alle som ønsker sig et liv uden alkohol.

 

TAK for mig og tak for alle jer som har støttet og lyttet.

 

 

01-10-2016

5 års ædruelighed

Nu ramte jeg 5 år dagen som er den 8 september for min ædruelighed og noget som jeg nævner hver gang jeg rammer en mærkedag ( datoen hvor du stopper med at drikke) ”at det troede jeg aldrig” i mine tidligere forsøg på at stoppe med at drikke alkohol. Men nu er jeg altså nået hertil hvordan:

Bare jeg kunne svare enkelt på det spørgsmål nemlig hvordan jeg kan forblive ædru og ikke tage tilbagefald, men det kan jeg ikke, men sikkert en blanding af de ting jeg satte i gang for 5 år siden: AA, antabus, EFT terapi og hypnose mm.

Jeg går stadig til AA møder nogenlunde regelmæssigt AA møder er rigtig vigtige og i særdeleshed især mellem jeg går til møder.

Jeg fordyber mig ofte i meditation og afspænding går ofte til koncerter i Vor Frue kirke i København se natkirken.dk og facebook. I mit tidligere ”liv” og grundet mit drikkeri satte jeg mig rigtig tit i sitautioner hvor jeg kom i klemme både økonomisk og følelses mæssig i forhold til næsten alt, nu er der heldigvis og i lang været bedring i gang. Jeg var til et fordrag med en amerikansk forsker som havde studeret afhængighed i over 40 år og det er faktisk først ved 5 års æduelighed der kan tales om en vedvarende og stabil tilstand.

Et par ting i den forbindelses som jeg ofte har drøftet med en af mine lidelsesfæller er netop 2 ting som vi er enige om: 1 erkendelse af at du er magtesløs over for for alkohol afhængighed og 100 % indrømmelses og villighed til en stor forandring i dit liv.Lige netop disse 2 ting havde jeg aldrig gjort i mine tidligere forsøg på mit ædru liv.

Det må være essensen i min æduelighed, min sandhed er nødvendigvis ikke din!.

Om jeg har lyst til drikke en gang imellem? den tanke vil nok altid dukke op hos ædru alkoholikere, her er så min egen udlægning at ha’ lyst til smage/nyde alkohol og virkelig trang til at drikke, dér hvor du løber på væggene. Jeg har altid holdt af porter og når jeg ser en reklamere kan jeg da sagtens tænke på den ville smage godt men samtidig slår lynet ned i min hjerne og siger at det kan jeg ikke tåle for jeg har en livslang sygdom som er alkoholisme og jeg vil aldrig komme til at drikke socialt nogen sinde og lige dette må også indrømmes ellers lykkes det ikke og så er den tanke væk lige så hurtig som den kom.Jeg kan sagtens huske tilbage da jeg havde virkelig trang da jeg var på antabus og det var en hel anden følelese.

Med forandringen til det ædru liv følger naturligvis mange gode ting med f.Eks. Bedre helbred,jeg kan altid køre bil, rimelig fornuftig til tider smiler J.

Når vi laver denne forandring siger du farvel til gammel adfærd og hvad der

tilhører af netværk,venner interesser osv. I min nye livstil bliver jeg og jeg vælger selv til og fra det mener jeg er ganske naturligt men engang imellem føler jeg at det er for at ”passe på mig” men det kan jeg sagtens selv, omkostnigen kan være at du ser meget mindre til ”gamle” venner og det er pisse ærgeligt at vi kun havde alkoholen til fælles og det havde selvfølgelig ikke kun, men jeg tror denne forandring jeg har lavet har også skubbet til vores danske kultur hvor der drikkes for alkohol.Ingen hellighed her fra mig da jeg var aktiv(det hedder det når vi alkoholikere drikker) stod jeg ofte forest i køen til kulturen.Men det sætter sig sine spor alligevel.

Mit nye netværk er en blanding af flere elementer og er super spændende nye gode venner med sunde samtaler om livet eksistens mm.

Hvad har dette ført til:

Interview i både radio, tv og aviser.

Næstformand i Køge Udsatteråd hvor jeg fik sat afhængighedsbehandling på som polistisk mål som et af Køge Kommunes 6 mål i 2016.

"vis respekt kampagne" i Køge Kommune om afhængighed

Workshop i Region Sjælland ”forløbsprogram for mennesker med psykisk lidelse og samtidig misbrug”.

Udviklingsgruppe som skal se på misbrugsområdet i Køge kommune opstart oktober 2016.

Kommende gæstetaler hos Lisbeth Zornig’ worksshops

Foredrag med min veninde Nina som er sognepræst og selv opvokset i familie med afhængighed og har skrevet speciale om AA’ historie.

Medvirkenden i Råbet for sikker tratik om sprituskørsel snarlig opstart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01-03-2015

Når vi som alkoholiker bestemmer os for at lægge alkoholen væk for altid,er det et stort valg det har som oftest været vores bedste,eneste og mest forståendende ven.Afhængigheden vil desværre også være det i fremtiden mange mennskers bedste,eneste og mest forstående ven.

Når vi har tagen den beslutning og det har vi mange gange gjort og lige så mange gange udskudt den igen, det er svært at beskrive for andre hvilke mekanismer der foregår i vores hoveder men det er bestemt slet ikke nemt.Jeg har jo taget tilløb mange gange og jeg håber da den sidder lidt mere fast nu men der er ingen garantier for det ,det er kun at love sig selv at tage 24 timer adgangen.

Så har vi omverdens reaktion det er faktisk det denne blog handler om, nenlig reaktionen fra omverden.

Det der oftest høres er:ah du drikker da ikke så meget, ham der over i hjørnet drikker mere osv.En anden reaktion er, men den der vælger at droppe alkoholen ikke hører så tit, men den er der og omkring denne person der vil holde op med at drikke den er: tror du han/hun holder det? jeg er i tvivl om det holder det er jo set flere gange før”. Den bemærkning har jeg hørt flere gange her i den senere tid, fordi jeg en ven som har valgt at droppe alkoholen.Idet er der naturligvis en hjertelig bekymring men sommetider sporer jeg også den der holdning, det der tror jeg ikke på og det holder ikke, hvorfor ikke være en smule mere positiv over for andre mennskers valg.Jeg ved også at den var rundt om mig flere gange.Nogen gange jeg kan forstå denne holdning når andre har set ens indtagelse og opførsel grundet alkohol. Men det handler om mennesker der har valgt en anden livsførelse.

Det er slet ikke nogen hemmlighed at vi som alkoholikere tager tilbagefald ca. 50-60 % vil prøve igen og igen nogen forbliver ædru og andre dør desværre af det. Jeg har en ven som i denne uge ikke stod distancen æret være dit minde Søren.Og tror mig langt langt de fleste ønsker at forblive ædru men det er svært, især når der sjældent er optilmale tilbud til den alkoholiker som vil i behandling men den skriver jeg om senere.

 

Tak for mig.