14-08-2013

Så har jeg nyt

Det er efterhånden noget siden jeg har nedfældet mine tanker. Min ædruelighed er på 23. måned og det er ikke en selvfølge 😲

Jeg holder mere eller mindre de ting jeg aftalte med mig selv for godt 2 år siden nemlig: ikke at komme ud i situationer hvor jeg følte mig stresset, ting jeg ikke havde lyst til at deltage i, herunder også personer som jeg ikke føler samhørighed med !!! Desuden at gå til selvhjælps møder/grupper. Stille og eftertænksomme stunder med mig selv, er efterhånden blevet ret god til at meditere og afspænde, det er virkelige ting jeg sætter hårdt på min personlige ”at gøre liste”. Og ikke mindste lytte og mærke rigtig godt efter hvad jeg føler og tænker.

Som Jørgen min ven siger: de 3M, møder, meditation og motion holder Jørgen ædru.

Der er ingen hemmelighed at jeg som så mange andre syntes at alkoholbehandlingen i DK er under kritik og i den forbindelse har skrevet til et par politikere om emnet. Køges Borgmester Marie Stærke og sundhedsdirektøren for Køge kommune var på besøg i Køge lænken for at tale med os brugere og jeg håber da virkelig at det var et brugbart møde for dem og forhåbentlig tager det til efterretning og fremadrettet finder en anden samarbejdes partner til alkoholbehandlingen i Køge kommune, det der mangler er konkret efterbehandling, og ikke mindst hele tilbagefalds problematikken der er gået 2 år siden sidst hvor der har været tilbagefalds behandling i Køge, gab det er simpelthen for ringe! det her handler om mennesker og deres livs kvalitet. jeg har efterfølgende erfaret at Køge kommune også bruger en anden aktør hvor det er Minnesota behandling på ambulant behandling, super skønt at der sker noget på den front.

Udover at være frivillig i Køge lænken og DCAA er jeg begyndt i en ny selvhjælpsgruppe i DK LifeRing, en gruppe hvor du som bruger, IKKE skal forholde sig til de 12 trin og højere magter (det er i øvrigt ikke noget problem for mig at gøre)

Desværre hørte jeg forleden dag at en bekendt ikke holde distancen længere L men han forsøgte ihærdigt. Og nogen kan fejre 10 års ædruelighed super flot gået. Egentlig var jeg ude for en episode til en middag hvor en tæt ven sagde til mig: at jeg ikke skulle føle mig frelst citat slut, jeg mener ikke selv jeg prædiker på måde men joker tit og ofte det med at være ædru alkoholiker, men den ramte mig lige i synet og har efterfølgende talt med vedkommende om episoden og også fået en undskyldning. Men jeg føler bare at selv tætte relationer ikke altid har fattet hvad alkoholisme er og at man bare kan vælge fra eller til (at drikke). Endvidere hørte jeg her forleden til et arrangement hvor en flere gange nævnte at jeg var blevet ”hellig”!

Spørgsmålet er så om jeg er for følsom ??? godt jeg er blevet mere selektiv, men får også rigtig mange positive ting at vide.

Og lige nogle tanker om mit fremtidige virke

Efter at ha set "meningen med livet og andre småting" og "store danskere" på DR 2 styrker det min følelse af om det er nødvendig at ha et "normalt" arbejde jeg kommer tættere og tættere på at jeg vil noget andet end det "normale" jeg kan mærke det trykker i mig og vil gerne snart finde en løsning o_O ikke fordi der er noget galt med mine kollegaer eller Netto. Jeg har bare mange tanker i mit hoved! måske skal jeg studere filosofi.

Jeg så stille begyndt at holde foredrag og flere kommer til og desuden er jeg freelance underviser. Se her på siden vedr. foredrag.