21-03-2013

Kompetance køge kommune

Min deltagelse i Køge kommunes kompetence kursus

Jeg var blevet spurgt af David Kristensen som er leder af en del lænke af ambulatorierne om jeg ville deltage og fortælle min historie med alkohol og vejen til ædruelighed og min vej gennem systemet i kommunen.

David fortalte om ambulatoriernes opbygning tilbud mv.

Det var et kursus hvor kommunen vil forsøge at forenkle borgerens vej forhåbentlig med en sagsbehandler fra start til slut. Når vi alkoholiker beslutter at gå i behandling er det en meget stor beslutning som ofte er meget lang undervejs, undersøgelser viser at vejen fra erkendelse til beslutningen om behandling er ca. 12 år.

Når vi så sider foran en sagsbehandler er vi meget sårbare, usikre, fornedret, fyldt med skyld og skam og skal krænge sine inderste følelser frem for en fremmed som man måske ikke har gjort for nogen før, og så skal videre i systemet og skal ofte gøre det flere gange, det er bare ikke rart og kan det blive til én sagsbehandler er det godt og det må også lette arbejdsgangen imellem de forskellige afdelinger på kommunen og der kommner gang i sagen.

Mens jeg fortalte min historie jeg var på i ca. 50 min, blev der stillet spørgsmål under og selvfølgelig efter og der var mange dels om døgnbehandling som jeg havde prøvet og meget mere. Noget der blev spurgt meget til var om børn af alkoholikere, hvor kommunen ofte har en mistanke om alkoholisme i familien men ikke kan gøre meget, med mindre det synligt. Et spørgsmål som blev ofte kom på: hvorfor kan alkoholikeren ikke erkende sig sin alkoholisme, det er naturligvis meget svært at sætte sig ind med mindre vedkommende selv har været dér, også selvom det splitter alt ad for den pågældende. En af mine anbefalinger var at sætte markant mere ind med efterbehandling for at modvirke tilbagefald og en anden at ansætte en behandler der er ædru alkoholiker der fremmer ihvert fald en hel del for mange!!

Lænke ambulatorierne har et nyt tiltag for samtaler for at modvirke tilbagefald, hvor borger, kommune og lænken evt. mødes på neutral grund hvis den enkelte for brug for anonymitet og det bliver en prisbillig model, vi må ikke glemme at alt dette naturligvis også koster penge at behandle alkoholisme. 

Jeg fik fortalt min historie og syn på behandling, jeg er rigtig meget tilfreds med mødet🙂