01-03-2015

Blog den 1 marts, lidt om omverdens reaktion.

Når vi som alkoholiker bestemmer os for at lægge alkoholen væk for altid,er det et stort valg det har som oftest været vores bedste,eneste og mest forståendende ven.Afhængigheden vil desværre også være det i fremtiden mange mennskers bedste,eneste og mest forstående ven.

Når vi har tagen den beslutning og det har vi mange gange gjort og lige så mange gange udskudt den igen, det er svært at beskrive for andre hvilke mekanismer der foregår i vores hoveder men det er bestemt slet ikke nemt.Jeg har jo taget tilløb mange gange og jeg håber da den sidder lidt mere fast nu men der er ingen garantier for det ,det er kun at love sig selv at tage 24 timer adgangen.

Så har vi omverdens reaktion det er faktisk det denne blog handler om, nenlig reaktionen fra omverden.

Det der oftest høres er:ah du drikker da ikke så meget, ham der over i hjørnet drikker mere osv.En anden reaktion er, men den der vælger at droppe alkoholen ikke hører så tit, men den er der og omkring denne person der vil holde op med at drikke den er: tror du han/hun holder det? jeg er i tvivl om det holder det er jo set flere gange før”. Den bemærkning har jeg hørt flere gange her i den senere tid, fordi jeg en ven som har valgt at droppe alkoholen.Idet er der naturligvis en hjertelig bekymring men sommetider sporer jeg også den der holdning, det der tror jeg ikke på og det holder ikke, hvorfor ikke være en smule mere positiv over for andre mennskers valg.Jeg ved også at den var rundt om mig flere gange.Nogen gange jeg kan forstå denne holdning når andre har set ens indtagelse og opførsel grundet alkohol. Men det handler om mennesker der har valgt en anden livsførelse.

Det er slet ikke nogen hemmlighed at vi som alkoholikere tager tilbagefald ca. 50-60 % vil prøve igen og igen nogen forbliver ædru og andre dør desværre af det. Jeg har en ven som i denne uge ikke stod distancen æret være dit minde Søren.Og tror mig langt langt de fleste ønsker at forblive ædru men det er svært, især når der sjældent er optilmale tilbud til den alkoholiker som vil i behandling men den skriver jeg om senere.

 

Tak for mig.