01-10-2016

5 år uden alkohol

5 års ædruelighed

Nu ramte jeg 5 år dagen som er den 8 september for min ædruelighed og noget som jeg nævner hver gang jeg rammer en mærkedag ( datoen hvor du stopper med at drikke) ”at det troede jeg aldrig” i mine tidligere forsøg på at stoppe med at drikke alkohol. Men nu er jeg altså nået hertil hvordan:

Bare jeg kunne svare enkelt på det spørgsmål nemlig hvordan jeg kan forblive ædru og ikke tage tilbagefald, men det kan jeg ikke, men sikkert en blanding af de ting jeg satte i gang for 5 år siden: AA, antabus, EFT terapi og hypnose mm.

Jeg går stadig til AA møder nogenlunde regelmæssigt AA møder er rigtig vigtige og i særdeleshed især mellem jeg går til møder.

Jeg fordyber mig ofte i meditation og afspænding går ofte til koncerter i Vor Frue kirke i København se natkirken.dk og facebook. I mit tidligere ”liv” og grundet mit drikkeri satte jeg mig rigtig tit i sitautioner hvor jeg kom i klemme både økonomisk og følelses mæssig i forhold til næsten alt, nu er der heldigvis og i lang været bedring i gang. Jeg var til et fordrag med en amerikansk forsker som havde studeret afhængighed i over 40 år og det er faktisk først ved 5 års æduelighed der kan tales om en vedvarende og stabil tilstand.

Et par ting i den forbindelses som jeg ofte har drøftet med en af mine lidelsesfæller er netop 2 ting som vi er enige om: 1 erkendelse af at du er magtesløs over for for alkohol afhængighed og 100 % indrømmelses og villighed til en stor forandring i dit liv.Lige netop disse 2 ting havde jeg aldrig gjort i mine tidligere forsøg på mit ædru liv.

Det må være essensen i min æduelighed, min sandhed er nødvendigvis ikke din!.

Om jeg har lyst til drikke en gang imellem? den tanke vil nok altid dukke op hos ædru alkoholikere, her er så min egen udlægning at ha’ lyst til smage/nyde alkohol og virkelig trang til at drikke, dér hvor du løber på væggene. Jeg har altid holdt af porter og når jeg ser en reklamere kan jeg da sagtens tænke på den ville smage godt men samtidig slår lynet ned i min hjerne og siger at det kan jeg ikke tåle for jeg har en livslang sygdom som er alkoholisme og jeg vil aldrig komme til at drikke socialt nogen sinde og lige dette må også indrømmes ellers lykkes det ikke og så er den tanke væk lige så hurtig som den kom.Jeg kan sagtens huske tilbage da jeg havde virkelig trang da jeg var på antabus og det var en hel anden følelese.

Med forandringen til det ædru liv følger naturligvis mange gode ting med f.Eks. Bedre helbred,jeg kan altid køre bil, rimelig fornuftig til tider smiler J.

Når vi laver denne forandring siger du farvel til gammel adfærd og hvad der

tilhører af netværk,venner interesser osv. I min nye livstil bliver jeg og jeg vælger selv til og fra det mener jeg er ganske naturligt men engang imellem føler jeg at det er for at ”passe på mig” men det kan jeg sagtens selv, omkostnigen kan være at du ser meget mindre til ”gamle” venner og det er pisse ærgeligt at vi kun havde alkoholen til fælles og det havde selvfølgelig ikke kun, men jeg tror denne forandring jeg har lavet har også skubbet til vores danske kultur hvor der drikkes for alkohol.Ingen hellighed her fra mig da jeg var aktiv(det hedder det når vi alkoholikere drikker) stod jeg ofte forest i køen til kulturen.Men det sætter sig sine spor alligevel.

Mit nye netværk er en blanding af flere elementer og er super spændende nye gode venner med sunde samtaler om livet eksistens mm.

Hvad har dette ført til:

Interview i både radio, tv og aviser.

Næstformand i Køge Udsatteråd hvor jeg fik sat afhængighedsbehandling på som polistisk mål som et af Køge Kommunes 6 mål i 2016.

"vis respekt kampagne" i Køge Kommune om afhængighed

Workshop i Region Sjælland ”forløbsprogram for mennesker med psykisk lidelse og samtidig misbrug”.

Udviklingsgruppe som skal se på misbrugsområdet i Køge kommune opstart oktober 2016.

Kommende gæstetaler hos Lisbeth Zornig’ worksshops

Foredrag med min veninde Nina som er sognepræst og selv opvokset i familie med afhængighed og har skrevet speciale om AA’ historie.

Medvirkenden i Råbet for sikker tratik om sprituskørsel snarlig opstart.