Her min blog til tider er der nyt :-)

30-01-2015

Så må jeg hellere skrive lidt igen🙂

Her i skrivende stund befinder jeg mig temmelig godt tilpas jeg er kommet godt på plads i min nye lejlighed som jeg flyttede ind i september 2014, og mit "nye" job som jeg har haft siden marts 2014.

Min ædruelighed rammer forhåbentlig snart 3 år og 5 måneder her først i februar,her i januar har jeg været mødeleder i AA nykommer gruppen i køge noget som var lige så uvirkeligt som at jeg ville lande på mars hvis jeg kikker tilbage i 2008. Det har været en spændede oplevelse at være mødeleder og dermed kan finde et emne som vi dele (tale om) i gruppen, det er en gruppe som er en række vidunderlige mennesker med vidt forskellig baggrund og ædruelighed. Det er et vigtig sted for mig at komme, dele godt og ondt blandt venner der også lider af alkoholisme. 

Så er jeg kommet med i Køge kommunes udsatte som havde sin opstart i sommer 2014 og vi er kommet godt igang med møder,projekter høringssvar og ligendede og vi har fået stor ros fra den politiske valgte formand for social og sundhedsforvaltningen.Formanden for selve rådet er valgt fra byrådet og jeg er blevet valgt som næstformand blandt brugerne.

I den forbindelse med udsatterådet mødte jeg Lisbeth Zornig Andersen og hun spurgte om jeg ville fortælle lidt om min historie, Lisbeth syntes den lød spændende og inviterede mig i studiet i Radio24syv her fortalte jeg så dele af min historie som ikke ret mange kendte til, nemlig i perioder også at være afhængig og sex og kærlighed.Jeg har fået meget positive tilkendegivelser fra udsendelsen.

Her er link til programmet

http://www.radio24syv.dk/programmer/zornigs-zone/  klik på Podcast 2015 så er du i gang.

Jeg er også gået igang med at skrive bogen om mig og min historie hvor meget og hvorledes det bliver til ved jeg ikke nu men skriver gerne på noter og senere smidt på mac'en jeg har et møde med journalist her til april og tager det derfra.

Der udover er jeg stadig med i DCAA ,dansk center vedr. alle afhængigheder, dels som frivillig og bestyrelsemedlem.

Løb har jeg dyrket tidligere i mit liv og startet op med igen og har tilmeldt mig Copenhagen half marathon til september sammen flere fra Huset Zornig.

Da jeg valgte at blive ædru var det ikke kun for at blive ædru men så sandelig og for de helbredsmæssige konsekvenser et stort alkoholforbrug fører med sig,jeg går til check ca. hver 3 måned og her sidst var alle tal super fine, så fine at jeg skrue ned for medicien for min type 2 diabetes, det der stadig driller er mit blodtryk og det bliver det nok ved med hmm.

Hvorfor jeg er så åben omkring mig og alkoholisme ! er den simple grund at jeg vil skabe debat om tabu,fordomme og det skjulte drikkeri på sin arbejdsplads plus spirituskørsel.

Desuden er det mig en glæde at se andre blive ædrue især en blandt mine venner fra min aktive periode(betyder drikker) og selvfølgelig alle dem jeg kender fra fælesskabet som holder ved,desværre er der også andre som aldrig når det, møg ærgeligt.

En af mine venner er så heldig at have en kirke ! jep Nina er præst og der kommer nok noget i Nina's kirke med fordrag og ligende naturligvis om alkoholisme så kik ind nu og da, selvfølgelige også på min facebook

Tak for mig.

09-09-2014

Billedet er min 3 års mønt fra AA 

Denne dag er rigtig stor for mig dels har jeg altid haft tvivl om jeg kunne holde mig fra alkohol.Men jeg syntes alligevel med de tiltag jeg gjorde for 3 år side og andre er kommet til og senere udbygget gjorde det muligt. Ialt i sin enkelthed har jeg passet på ikke at komme i situationer hvor jeg kunne føle mig stresset: det være sig job mæssigt, økonomi, familie og følelses mæssigt og den kom virkelig tror mig  på prøve i februar da et forhold gik i stykker.Alligevel kunne jeg godt fornemme at jeg nåede denne dag. Men jeg må aldrig som alkoholiker tage så meget som en enkelt ædru dag for givet, jeg må gøre mine daglig dags rutiner for at pleje min ædruelighed. Såsom at holde mig strengt til 24 timer ad gangen mere kan jeg love mig at jeg så starter dem om aften når jeg går i seng så er der ikke så mange timer i løbet af dagen hvor underlige og finurlige tanker kan gøre indtog i mit hoved.

En af de ting der holdet mig glad og ædru er AA møder om tirsdagen i køge (kontakt mig hvis du vil med). Der møder jeg en masse dejlige rare mennesker med samme sygdom nemlig alkoholisme, vi er en flok af mennesker med vidt forskellig baggrund og deler vore tanker og følelser for sådan nogle som os.

Jeg har også arbejdet meget med mig selv og denne proces er stadig igang mere eller mindre hurtigt, jeg har fået stor kærlighed til livet noget jeg ikke altid har haft men syntes nu jeg har et godt og indholdsfyldt liv med de ting jeg er med i.

Jeg har mødt mange mennesker i de sidste par år både ædru og stadig aktive alkoholikere og ikke mindst pårørende ofte med deres børn som er meget frustreret over deres situation og selvfølgelig osse for den stakkels alkoholiker.Heldigvis er der kommet lov før Folketingets sommerferie om behandlings garanti til disse børn.

Tak til alle som har støttet mig mest tak til Dorte,Michael,Joachim,Pia,Simon og Sebastian som var start skuddet til min ædru rejse.

Husk - det er alkohol, vi har med at gøre - snigende - overrumplende - magtfuld. 

Jeg tager lige 24 timer igen 😉

09-02-2014

Blog lørdag den 8. februar

Det er i dag jeg har 2,5 år uden alkohol, en dag jeg kunne se i mine alkohol tåger som noget totalt uopnåeligt.

En rejse som egentlig startede den 6. maj 2008 hvor jeg for alvor begyndte at gøre noget ved min alkoholisme. Men det jeg lærte der i behandlingen på Orelund og som jeg ikke kunne bruge til noget dengang, at der skulle alvorlige bump med vejen i årenes løb! havde jeg ikke forudset eller havde jeg! men jeg gjorde jo ikke noget ved det.

Da det for alvor gik ned ad bakke i 2011 og endte med indlæggelse i døgnbehandling igen takket være min søster og Michael og min søn Joachim som gjorde det økonomisk mulig at være på Orelund (behandlings sted, Minnesota)og i støtten efter, tak til Pia min veninde som med de 3 nævnte støttede mig, og mine nevøer og hvem der var der havde malet min lejlighed så jeg vendte hjem til pænt og nydeligt hjem.

Men hjalp det så nej jeg var stadig i afhængighedens vold med følger deraf nervebetændelse som jeg stadig har. Jeg troede jeg havde ramt bunden ved at ligge i 3 måneder og drikke mig til black out, jeg egentlig ikke om vi alkoholikere skal ramme bunden, nogen behøver det ikke men jeg havde i hvert fald ramt min bund.

Jeg tog et alvorligt tilbagefald igen og ramte igen bunden, der kan jeg takke Dorte min søster der sad og vågede over mig i et par dage og gu ved hvad jeg fik af medicin men hun er jo halvt ”medicin” kvinde så det var jeg tryg ved.

Da jeg var kommet nogenlunde på højkant igen måtte jeg sande at jeg var magtesløs overfor alkohol nu var jeg slet ikke i tvivl. Der besluttede jeg for at sætte alt ind med det jeg havde lærte tidligere og sidst på Orelund,

Jeg begyndte i AA og en tilbagefaldsgruppe i Lænken med antabus og ikke mindst hypnose og hvad Jeanette Winther ellers behandlede mig med, og EFT terapi som Carsten Jeppesen lærte mig at benytte. Det hjalp jeg har ikke haft tanker om at drikke siden. Det skal nævnes at jeg den dag ikke tager medicin for min afhængighed fordi jeg tror ikke på det afhjælper sygdommen men fastholder alkoholikeren i mentalt afhængighed (mener jeg personligt)

Status PT jeg bruger et par fællesskaber som faste pejlepunkter og prøver på ikke at sætte mig i sitautioner Som stresser mig unødvendig og lever i nuet, efter af have læst Eckhart Tolle ”NUETS KRAFT” og igangværende bog med Mary O’Malley ” afhængighed din skjulte gave” og desuden deltager jeg i spirituelle aftener og bruger meditation / afspænding.

Her sidst i denne uge kom min sindsro på prøve da et kortere kæreste forhold sluttede men jeg stod distancen, det kan ellers være en direkte vej tilbage til aktiv alkoholiker igen.

Og hver aften jeg går ædru i seng er en sand gave 🙂 tak for mig.

 

12-11-2013

Faktisk her i lørdags den 9. nov. havde jeg mærkedag 2 år og 2 måneder uden alkohol indtag helt vildt som jeg ofte har nævnt havde jeg aldrig troet på det var muligt. Jeg kan bare ikke rose Jeanette nok Jeanette var/er min hypnotisør, clairvoyant mm. som virkelig har ”sat stikkene rigtig sammen i mit hoved”.

 Men det står ikke alene jeg plejer også min ædruelighed i diverse fællesskaber: AA, foreningen lænken og lidt LifeRing en sekular selvhjælpsgruppe og lidt spirituelle aktiviteter som der skal gøres mere ved og frivillig i DCAA  

”Dansk center vedr. alle afhængigheder” ja lang titel men DCAA fejrer 30 års fødselsdag den 24. november.

Når jeg er blevet ædru og jeg mener helt klart at det er stadig kørende proces som er i gang mere eller mindre hele tiden, opdager jeg ting som jeg er begyndt at gøre op med. Ting som jeg tog som en selvfølgelighed før i tiden, 1 er at jeg har deltaget pga. jeg vidste at der var adgang til adskillige mængder alkohol og 2. også for at vi alkoholikere lider ofte af behagesyge hmm Men også en egentlig holdnings opvågen. Se det er interessant at opdage disse sider af sig selv og når jeg kikker dybt tilbage har de faktisk været der hele tiden, men den tid styrede min alkoholiske verden mit gøren og laden.. Og ja denne opvågen har naturligvis en pris, men på anden side har jeg fået andre venner og interesser super.

Siden sidste blok har jeg frasagt mig at fortsætte som formand og bestyrelsesmedlem i lænkeforeningen,

Idet og det har hele tiden været min holdning at medicin ikke kan helbrede sygdommen alkoholisme. Dog kan medicin være ok i en overgangs periode men ikke permanent, min opfattelse er helt klart få ryddet op i dine personlige problematikker find den hjælp som passer til dig, kom i nyttige fællesskaber som passer til dig og ændre livsførelse her menes job, omgangskreds osv.

Liselott Blixen havde spurgt om jeg ville fortælle min historie til hende, der gjorde jeg så se indlæg her på siden. Det skal lige nævnes at jeg ikke ønsker min politiske holdning iblandet, men jeg stiller gerne op for alle som ønsker at høre på mig.

I forrige uge blev jeg interviewet af Michael Leif Larsen som er stud. Journalist, artiklen kommer her på siden senere. En god oplevelse at se andre skrive de ord jeg siger noget helt andet end når jeg skriver blog.

Tak fordi du læste min blog ❤

Kærligst morten.

  

05-11-2013

I dag den 24 okt. har jeg været til møde med Liselott Blixt fra DF på borgen.

Foruden det er smukke rammer om vores demokrati, så havde vi et super møde om alkoholisme/afhængighed, jeg fortalte i korte træk min vej ud af alkoholens svøbe (vi havde kun en time) til stede var også Mark som er skoleelev og i praktik som politiker,Mark syntes at aldersgrænser på alkohol,cigaretter burde være højere og mere oplysning til de unge.

Jeg må indrømme at jeg er imponeret over Lisslott`s viden om emnet den er stor, Liselott kender personligt til problemet som pårørende.Vi blev da ret hurtigt enige om at det handler om at få hele mennesker ud af misbruget og set i den vinkel at få tilpasset lige netop den behandling som passer på det enkelte menneske.

Liselott fortalte at Fredericia kommune har et super tilbud til afhængige det kunne være at andre kommuner skal kikke forbi, jeg blev spurgt om hvis muligheden bød sig om jeg vil holde foredrag og det vil jeg rigtig gerne.Cool