Human mentor

Ta' et kik på min nye side Human mentor hvor jeg tilbyder mig som mentor 

Human mentor

 

Artikel fra DR K

23-Oktober-2019

Nyt på bloggen ☚

Så ramte jeg 8 år

Hope kampagne

Jeg deltager i denne kampagne og der kommer mere til den senere.

Køge Kommune med i Respekt Kampagnen 2019

 

Ny landsdækkende kampagne sætter fokus på nem og tilgængelig rådgivning og alkoholbehandling. Køge Kommune deltager og har taget lokale ædru alkoholikere med på råd, for de ved, hvad der skal til for at hjælpe andre.

 

Køge Kommune deltager fra 24. januar – 5. marts i oplysningskampagnen Respekt som Alkohol & Samfund og Tryg Fonden står bag. Kampagnen sætter fokus på nem og tilgængelig rådgivning og alkoholbehandling og oplyser om de mange gode, anonyme og gratis rådgivnings- og behandlingstilbud der findes i Danmark og i Køge Kommune.

 

Rette hjælp og behandling

I 2016 tog Sundhedsstyrelsens Alkolinje imod mere end 1.000 telefonsamtaler, hvoraf halvdelen var borgere med egne alkoholproblemer og den anden halvdel var pårørende.

Den seneste sundhedsprofil fra Køge Kommune viser, at op imod 8.000 i Køge Kommune har et alkoholproblem, og blandt dem giver ca. 2.000 udtryk for at de godt kunne tænke sig at gøre noget ved det. Kampagnen skal derfor hjælpe med at sætte fokus på mulighederne for hjælp og behandling.

 

”Det er jo vigtigt at man kan få hjælp og komme i behandling inden man mister familien og arbejdet, og det er der gode muligheder for lokalt her i Køge Kommune. Kampagnen skal ændre opfattelsen af, at det er flovt at få hjælp til sine alkoholproblemer, og i stedet vise respekt for dem, der lykkes med at tage det svære skridt”, siger Dora Olsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

 

I Køge kan behandlingen foregår hos Novavi (tidl. Lænkeambulatoriet) i Vestergade. Her kan man gratis, anonymt og uden tidsbestilling henvende sig for rådgivning eller aftale om behandling, der er tilpasset arbejds- og familielivet.

 

Lokale ædru alkoholikere taget med på råd

Køge Kommune samarbejder i forbindelse med respektkampagnen med lokale ædru alkoholikere, som nu gerne vil give en hånd til andre og ikke mindst bruge deres egne erfaringer til at hjælpe andre:

 

”Det er jo åbenlyst, at 2 flasker rødvin en mandag aften er alt alt for meget – først efter flere  år med mange tilløb kom jeg i behandling. Alkoholen tager magten, derfor vil jeg anbefale dem, der er i tvivl om at søge rådgivning – og fx ringe til Alkolinjen”, siger Morten Mus Andersen, ædru alkoholiker og næstformand i Udsatterådet i Køge Kommune.

 

Også Kirsten ’Kisser’ Hermansen har erfaringer, hun gerne vil give videre:

”Jeg havde mange ønsker og små tiltag til at stoppe med at drikke – men først da jeg var helt ude ved kanten, havde mistet samlever og var på kant med familien og venner, kom jeg i behandling. En søndag var jeg forbi Lænken i Køge – og de havde lukket, det kunne jeg have sagt mig selv, men tænk, hvis jeg havde ringet og lavet en aftale med dem noget tidligere”, siger Kirsten ’Kisser’ Hermansen, ædru alkoholiker og kontaktperson i Køge Lænkeforening.

 

I 2014 kom der på landsplan ca. 14.000 i behandling, men ifølge Statens Institut for Folkesundhed er 140.000 danskere afhængig af alkohol, og 585.000 har et skadeligt højt forbrug.

 

Fakta:

 

 • Respekt kampagnen er en landsdækkende kampagne som Alkohol & Samfund og Tryg Fonden står bag. Den kører fra 24. januar – 5. marts.

 

 • Respekt Kampagnen skal oplyse om, at alle har ret til gratis og professionel alkoholbehandling gennem kommunerne.

 

 • Respekt Kampagnen har til formål at få flere borgere med alkoholproblemer til at henvende sig til de kommunale behandlingstilbud.

 

 • Kampagnen består af national annoncering på tv, internet og sociale medier og lokale kampagneaktiviteter, som kommunernes alkoholbehandlinger står for.

 

Har du brug for hjælp og rådgivning?

 • Alkolinjen ring gratis 80 200 500 - anonym telefonrådgivning om alkoholproblemer.
 • Alkoholbehandling hos Novavi (tidl. Lænkeambulatoriet), Vestergade 22-24, 4600 Køge. Telefon 39 455 666 og få oplyst telefontid og åbningstider.
 • Morten Mus Andersen (tlf. 81718739, mail: morten.mus.andersen@gmail.com)
 • og Kirsten ’Kisser’ Hermansen (telefon 23463420, mail kisser06@ofir.dk) vil meget gerne hjælpe dig og rådgive dig, hvis du har brug for hjælp. De er begge ædru alkoholikere

Læs mere:

Find mere information og læse mere på koege.dk/respekt og hope.dk/respektkommune

Kontakt:

 

 • Henrik Borggren, Sundhedskonsulent i Køge Kommune tlf. 29 33 70 96
  • Morten Mus Andersen ædru alkoholiker, tlf. 81 71 87 38,
  • Kirsten ’Kisser’ Hermansen ædru alkoholiker, tlf. 23 46 34 20
01-Oktober-2016

5 års æduelighed

Indlæg om 5 år uden alkohol og ny livsstil

Udsattedag på Køge rådhus. Tør du tale om tabu?

Køge Udsatteråd holder udsattedag lørdag den 28 maj kl. 10.00-12.30 på Køge rådhus med bla. 

Med bla. Lisbeth Zornig & Ole rebellen fra Langeland

Og forskellige institutioner og organisationer fra Køge.

https://www.facebook.com/KoegeUdsatteraad/ 

 

Mål #9

Nye sociale mål her er mål #9 

Jeg syntes bestemt ikke om teksten "reduceret forbrug" for mig og alle ædru som aktive alkoholikere findes der kun enten eller.... det må bero på maglende indsigt og jeg har derfor inviteret mig til til ministeriet.

Worshop Region Sjælland

I dagene 3-4 maj 2016 var jeg på vegne af Køge Udsatteråd inviteret til Workshoppen:

"forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidig misbrug"

Et par meget spændende dage hvor omkring 45 personer, sagsbehandlere, sygeplejesker mm.Og ikke mindst bruger/borger inddragelse vi var 9 af disse.

Var samlet til denne workshop, jeg deltog i gruppen "Ibrugtagning af ny teknologi" f.eks. video konferencer hvor der kan være store afstande mellem borger og flere samtidige sagsbehandlere.

Dette kan være en mulighed for at spare tid og transport fagre nye verden men hvorfor ikke men, jeg sætter min sunde skæpsis ved dette.

Et projekt mellemm kommunerne: Køge, Lejre, Roskilde og Faxe. 

Foredrag den 20 april

Så holder Nina og jeg igen et fordrag om at vokse op i en alkoholisk familie og min egen historie.

Klik på linket ses vi :-) 

http://www.torebysogn.dk/begivenhed/calendar/2016/04/20/event/tx_cal_phpicalendar/Sognemoede_i_Sundkirken-2/

 

Spritkørsel debat

Spritkørsel

Jeg blev inviteret til TV2 Lorry fordi jeg var med i en debat på facebook med Lisbeth Zornig Andersen om en udsendelse om spritkørsel. Jeg lavede selv et indlæg sidste år i december forbindelse med et indlæg om hvorvidt personale på sevicestationer skal gibe ind for berusede personer, det har jeg faktisk selv gjort engang.

link:klik på den 21 dec. http://www.tv2lorry.dk/sitesearch?soegning=spritkørsel 

 

 

 

Jeg burde være anmeldt.

I dag (december 2014) har vi kunnet høre i medierne om personale på servicestationer VS spritbillister.

 

Jeg har også været personale på en servicestation og været med til at tilbageholde en som var pivestiv og egentlig kunne jeg have anmeldt andre som lugtede langt væk af alkohol.

Hvorfor blev jeg ikke anmeldt da jeg var aktiv alkoholiker (betyder drikker)den gang kørte jeg af og til servicestationer for at handle vin og i flere tilfælde har jeg været pivestiv, jeg har ofte undret mig over, sikkert først dagen efter hvorfor var der ingen der gjorde noget ?? Det har simpelthen ikke været umulig at opdage jeg var beruset !!! er det fordi mennesker ikke vil blande sig i andres liv ?? her satte jeg faktisk andre menneskers på liv på spil den pågældende aften og det kunne have endt frygteligt heldigvis har jeg aldrig været involdveret i uheld. Eller er det ”bare ikke vores bord” Havde jeg været stoppet havde min historie sikkert ændret sig.

Grunden til at jeg er så ærlig om min spritkørsel er fordi jeg vil skabe debat om alkohol og dens negative indvirkning på mennesker, jeg har virkelig kørt sprit mange gange og den i dag vil jeg overhovedet ikke have noget imod at anmelde andre.

 Så derfor er det på tide at grænsen bliver 0.0 

 

 

 

Fordomme, tabu og tankespin

Sæt denne status på din profil (facebook) hvis du er pårørende, god ven eller andet til en som har mistet livet til sygdommen alkoholisme. Det årlige dødstal er ca. 6300 som er alkoholrelateret, direkte druk død eller død af følgesygdomme som er ca. 60 forskellige sygdomme og lidelser.

Med denne status er du med at nedbryde tabu og fordomme omkring alkoholisme som rammer bredt i alle samfundslag. Vi skal ikke være bange for at tage dette emne op til dialog indrømmet det er et svært, emnet dybt personligt og en del af vores kultur og den skal vi helt pille ved vel ;-)

 

Lidt tankespin.

 

Dette har en stor indgriben i manges liv selvfølgelig alkoholikeren selv som bestemt ikke har det godt og dels de mange pårørende, venner kollegaer osv. 

Tænk bare på at hver morgen vågner der mennesker som tænker: nå igen en dag hvor han/hun skal drikke igen. 140 000 personer er behandlings krævende i dette øjeblik rundt om disse mennesker er der måske 2-3-4 er som er bekymret. Lad os sige 3 personer x 140 000 = 420 000 vågen hver morgen med en frygt for alkoholikeren og familien arbejdet osv. 

Så sker der noget igen.....

Min veninde Nina er sognepræst på falster i Torkilstrup kirke, sammen med Nina holder jeg foredraget "præsten og alkoholikeren taler ud" se mere på linket. 

http://www.salmedigterkirkerne.dk/91140373 

Den frie juicebar

03-April-2015

Åbning i Den frie Juicebar

03-April-2015

Den Frie Juicebar

Den Frie Juicebar tilbyder alkohol- og sukkerfri slow juice, raw-kage, grød samt kaffe og the. Vores slow juice er presset af friske, økologiske frugter og grøntsager og er ikke pasteuriseret ved den ofte brugte high pressure processing, hvilket teknisk set gør juicen konserveret og ikke frisk.

30-Januar-2015

Blog fra morten

Radio24syv Zornigs Zone

Lisbeth Zornig Andersen

Jeg mødte Lisbeth Zornig Andersen til et møde i Køge vi kom i snak og Lisbeth syntes min historie var lidt speciel, så jeg blev inviteret i studiet til at fortælle min historie.

Og den kommer lørdag den 17 januar kl. 18.00 på Radio24syv

Udsendelsen kan også høres på Radio24syv´s hjemmeside og på podcast.

http://www.radio24syv.dk/programmer/zornigs-zone/ følg dette link og klik på seneste Podcast.

Historie fra 21 juni 2014,posted på facebook og nu her.

 

Kære Rie 
Jeg har været og besøge dig idag 🙂 jeg husker tydeligt da vi mødte hinanden første gang, Orelund i 2008 vejret i dag som dengang sommer varmt og gyldne marker hvor vi og andre gik enten til kilden eller bare en tur. Vi talte meget om livet og om at leve ædru og hvordan det ville blive efter behandlingen. Ingen af os to opnåede det ønskede resultat 😥.Efter Orelund holdt vi kontakten næsten daglig og vi fulgte hinanden i op-og nedture. Jeg kunne ikke stoppe du kunne heller ikke stoppe,alkoholen havde magten. Jeg besøgte dig flere gange i dit nye hus, en dag kunne jeg ikke få fat idag heller ikke dagene efter. Omsider fandt jeg dig på Næstved sygehus, din mor havde fundet dig livløs i dit badeværelse.Hun ringede til mig da du lige var død af druk. Jeg var i total tilbagefald til din bisættelse jeg kunne ikke komme, men idag havde jeg modet og gik på Toksværd kirkegård og fandt dig i skyggen af det store træ som vejer over jeres familie gravsted.

Med absolut de kærligste tanker Morten

 

 

 

10-09-2014

3 års blog

Min blog om 3 års mønt

 • Så nåede jeg de 1000 dage :-)24000 timer, jeg tar lige 24 timer til :-)

  Ja lige et par billeder, jeg håber nogen bliver motiveret til at finde den ædru vej.

 • Ja snart 3 år :-)

 • Med et forbrug på ca. 125 kr.om dagen,jeg håber det er realistisk,lig med ca. 17€ tja det giver sig selv

En opdagelse

En ubehagelig opdagelse eller er det det ?

Her når jeg er blevet ædru og møder andre mennesker er det bemærkelsesværdig hvor mange rigtig mange som kender eller er barn/pårørende/ven af alkoholikere. Det er en frygtelig opdagelse at gøre hvor udbredt alkoholisme/overforbrug af alkohol. Indrømmet det er i den grad kommet bag på mig. Alkohol er udråbt som et af de farligste stoffer at indtage, det mere uhyggelige er at det en så stor del af vores kultur. Jeg har set voksne som i den grad er skadet af forældres alkoholisme og den dysfunktionelle opvækst de er vokset op i. Det skader ikke kun dem selv men i høj grad også deres børn.

Jeg vil tro i gennemsnit 1-2 personer om ugen møder jeg nogen som kender til tilfælde af alkoholisme som desværre kender til denne frygtelige sygdom som rammer alt for mange.

Mit spinkle håb er at de behandlings tilbud som findes pt. bør tages op til fornyet overvejelse og hvordan kommuner fremadrettet vil behandle alkoholikere og ikke mindst pårørende og børn.

Har du læst denne blog og vil bidrage / kommentere er du meget velkommen enten anonymt eller i åbenhed send en mail til mig: på mortenmus@mortenmus.dk så poster jeg den som du vælger.

sidste nye

21-05-2014

Status og behandling 2011

Tekst og tanker fra 2011 skrevet maj 2014

09-02-2014

2,5 års ædruelighed og lidt blog.

14-01-2014

3443 foredrag

"flyer" om mit foredrag

28-12-2013

Indlæg i Dagbladet

19-01-2014

Carsten's blog om behandling i DK

12-11-2013

Blog den 12 november

24-10-2013

Møde med LiseLott Blixt

Carsten´s blog

Alco-Rehab & hjertes energi deler 

Carsten Jeppesen´s nye blog indlæg. Jeg må sige at Carsten har fat i noget rigtigt. idet jeg selv har været turen igennem og nu ædru på 2 år og 8 mdr.

Lad os nu få den alkoholbehandling som er anstændig og værdi for de stakler der lider derude.

Lad os få målrettet tilbagefalds strategi.

Lad os få behandling af pårørende ikke mindst børn.

Hvis du er ivrig for at tage del i debatten så del endelig denne 
blog.

Link kik ned  

http://projekthelhed.blogspot.com/2014/05/at-blive-dru-og-at-leve-dru.html

Beskrivelse